ساختارپوست. هایپودرم

ساخت وبلاگ

ساختار پوست
بخش 3 –ضمائم پوستی و هیپودرم

 

ضمائم پوستی که شامل فولیکول مو، غدد سباسه، غدد عرق اکرین و آپوکرین و ناخن میشن در درم قرار دارن. این ضمائم هرکدام نقش متفاوت و کارکردی خاص برای بدن ما دارن: نقش مو، حفظ زیبایی و محافظت از نور آفتاب، ناخن در انجام مهارت های دستی و محافظت از نوک انگشتان، غدد سباسه در حفظ نرمی پوست از طریق ترشح چربی و غدد عرق در تنظیم درجه حرارت بدن. در متن زیر بیشتر با ساختار این ضمائم آشنا میشیم:
1- مو:
موها رشته ‌های طویل‌ متشکل از سلولهای شاخی اند که از سطح پوست بیرون آمده و اندازه اونها بسته به محل رویش از نظر طول و قطر متفاوته. مو در تمام نقاط پوست بدن بجز در كف دست و پا، روی لبها، روی بعضی نواحی بند انگشتان و قسمتی از ژنیتال وجود داره. مو از ساختمان لوله‌ای شکل به نام فولیکول بوجود میاد که در لایه درم قرار دارد و انتهای عمقی اون تا حدود لایه هیپودرم هم میرسه و طی فرایند رشد از لایه اپیدرم خارج میشود. هر تار مو در روز به طور متوسط 0.37 میلیمتر رشد میکنه.


2- غدد سباسه:
این غدد بجز در نواحی كف دست و پا، در پوست سایر مناطق بدن وجود دارد و از نوع غددی با نام هولوکرین هستن. غدد سباسه در مجاورت مو قرار دارن و ترشحات اونها به داخل منفذ مو میریزه. این غدد مسئول ترشح یك ماده چرب به نام سبوم هستن که وظیفه اونها حفظ نرمی و رطوبت پوسته. با انسداد مجرای مو در هر ناحیه از پوست، سبوم (چربی) در اون ناحیه تجمع کرده و در نهایت باعث بروز آكنه و جوش میشه.


3- غدد عرق اكرین( مروکرین):
غدد عرق تقریباً در تمام نواحی بدن در ناحیه درم در قسمت رتیكولر وجود دارن. 3-2 میلیون غده عرق به صورت یكنواخت در پوست موجود هستن كه از طریق مجاری عرق به سطح پوست راه دارن. تعداد اونها در پیشانی و زیر بغل زیاد و در کف دست و پا بیشتر از سایر نواحیه. ترشحات این غدد حاوی کلر، پتاسیم، سدیم، اوره و بی کربناته.


4- غدد عرق آپوكرین:
این غدد در نواحی زیربغل، تناسلی و اطراف نوك سینه وجود دارن و همانند غدد سباسه ترشحات خود را به مجرای مو میریزن. این غدد قبل از بلوغ کوچک هستن و فعالیت خود را بعد از بلوغ شروع میکنن. باکتریهای سطح پوست با تجزیه ترشحات این غدد بوی نامطبوعی ایجاد میکنن.


5- ناخن:
ناخن ها صفحاتی از سلولهای شاخی ‌شده هستن که در سطح پشتی نوک انگشتان دست و پا دیده میشن و نقش حفاظتی دارن.
ناخن ها اساسا از جنس کراتین که یک پروتئین درشت مولکول در پوست و مو هست تشکیل شده و فاقد عصب و حس هستند.
هر ناخن دارای یک قسمت بیرونی یا صفحه ناخن و یک قسمت درونی به نام ریشه ناخنه. ناخن از محلی به نام ماتریکس که در زیرکوتیکول( پوسته ای در قاعده ناخن که تا حد جزئی روی ناخن را پوشانده) و ماهک (منطقه ای به شکل هلال در صفحه ناخن) رشد میکنه. شفاف بودن صفحه ناخن باعث نمایان شدن رنگ خون شبکه عروقی درم زیر ناخن میشه و از این طریق میشه کم‌ خونی و مقدار اکسیژن خون رو تشخیص داد.

• هیپودرم:
در زیر دو لایه اپیدرم و درم، لایه دیگه ای به نام هیپودرم (بافت چربی زیر پوست) قرار داره که ضخیم ترین لایه پوسته و درم رو به بافت ماهیچه ای متصل میکنه. این لایه به عنوان منبعی جهت ذخیره انرژی عمل میکنه و علاوه بر اون نقش یک محافظ مکانیکی علیه ضربه های خارجی و یک عایق گرمایی هم داره.
سلول های ویژه وظیفه ذخیره چربی، در این لایه قرار گرفتن. این لایه میتونه مثل یه بالش از اعضای حیاتی داخلی در برابر آسیب های مکانیکی محافظت کنه. زمانی که از طریق یک رژیم غذایی سخت و یا با افزایش سن چربی این لایه از دست میره پوست دچار چین و چروک و شل شدگی و افتادگی میشه.

ساختارپوست. هایپودرم...
ما را در سایت ساختارپوست. هایپودرم دنبال می کنید

برچسب : ساختارپوست,هایپودرم, نویسنده : iranianbeauty بازدید : 169 تاريخ : پنجشنبه 9 آذر 1396 ساعت: 11:34